Vuodon esto tuotteet

SLB vuodon esto tuotteet

Merina SLB vuodonesto tahna

Tehokas tiivisteen tilapäinen korjaustahna

  • Tutkimusten mukaan (IMO 2018) vesistöihin vuotaa vuosittain n. 460 miljoonaa litraa voiteluöljyä vesialusten potkuri- ja peräsinjärjestelmistä.

  • Liikenteen keskeytys ja ylimääräinen telakointi kustantavat kymmenistä tuhansista aina satoihin tuhansiin euroihin. Lisäksi tulevat tappiot ajan menetyksestä ja mahdollisista rahdin menetyksistä. Myös joidenkin maiden tai satamien määräämät sanktiot öljyvuodoista lisäävät kustannuksia.

  • Vuodonestotahnan ansiosta liikennöintiä voidaan useimmissa tapauksissa jatkaa suunniteltuun telakointiin saakka.

  • Vuotoja aiheuttavat mm. tiivisteiden kuluminen ja rikkoutuminen. Esim. hiekka, savi ja kalastusverkot sekä -siimat vaurioittavat tiivisteitä.

Soveltuu kaikkiin vedenalaisiin voitelujärjestelmiin, kuten:

  • Vannasputket
  • Potkuri- ja peräsinlaitteet
  • Keulapotkurit
  • Vakaajat
  • ym.

Pumpataan suoraan järjestelmään, öljyyn sekoitettuna. Mahdollisimman lähelle vuotokohtaa. Korjaa vioittunutta tiivistettä, tiivistäen sekä suojaten vanhaa tiivistettä. 

Lopettaa tai vähentää sekä öljyvuotoja, että vesivuotoja. Säästää ympäristöä, rahaa ja aikaa!

Tutustu käyttökokemuksiin

Kokemusta useasta aluksesta

Olemme käyttäneet SLB-vuodonestotahnaa alustemme vetolaitteiden alkaviin, vielä pieninä oleviin potkuriakselitiivisteiden öljyvuotoihin välttääksemme vuodot vesistöihin ja siirtääksemme vetolaitteiden vaihtoja ajallisesti sopivampiin ajankohtiin.

Tahna on kaikissa tapauksissa toiminut hyvin kuluneina vuosina; jopa aluksessa, joka operoi vaativissa jääolosuhteissa pohjoisen vesissä. Kun tahnalla käsitelty vetolaite on aikanaan viety peruskorjaukseen, on huoltajilla toki ollut hieman lisätöitä puhdistaessaan tahnaa pois laitteiden osista, mutta siitä on selvitty osia lämmittämällä. Sekoitussuhde on pääsääntöisesti ollut  n. 10%. Esim. 50 litran öljytilavuuteen on laitettu yksi 3 kg:n purkki sekoitettuna uuteen 10 litran öljymäärään. Seos on pumpattu tavallisella porakonepumpulla laitteen sisään. Tahnaa on tähän mennessä laitettu seitsemään alukseen, joista kolmessa sitä on parhaillaankin. Ensimmäiset käyttökerrat ovat keväältä 2020 ja viimeisin käyttö on aloitettu 03 / 2023. 

Technical inspector / Tekninen tarkastaja. 

Hinaajan Aquamaster potkurilaite

SLB tahnan käyttö aloitettu 04 / 2022 Aquamaster potkurilaitteessa, jossa kääntökehän huulitiivisteessä vuoto.

Kun tahna oli saatua lisättyä laitteeseen, loppui vuoto välittömästi. Uusi vuoto alkoi vasta lähes vuotta myöhemmin, eli 02 / 2023, mutta ei ole tarkkaa tietoa, johtuiko vuoto samaan aikaan alkaneesta potkuriakselin tiivisteestä vai samaisesta kääntökehästä. Täytyy toki aina muistaa, että tahna on väliaikainen ratkaisu millä saadaan lisäaikaa korjauksien suunnitteluun ja ajoittamiseen.

Robert Henriksson

Superintendent / Ch.Eng.

Alfons Hakans 

Soita: 045 3301200

Pyydä lisätietoja tai tarjous

Ole hyvä ja jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä niin pian kuin voimme.

Jos jo esiintyy vuotoa: Toimi heti!


Säästät ympäristöä, aikaa ja rahaa!